Ernsts snabbsill

currysill
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts snabbsill

19 ingredienser

5 min

Currysill med äpple, sherrysill och inlagd sill. Ernst tipsar om sina favoriter, och bäst av allt - de tar bara fem minuter att förbereda!

Ingredienser

Currysill

  • 1 förp inlagd sill
  • 1 Ingrid Marie äpple
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk sillspad
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung

Sherrysill

  • 1 förp inlagd sill
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 dl sherry
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar
  • 4 msk sillspad

Inlagd sill

  • 1 burk inlagd sill
  • 1 morot
  • 4 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 rödlök

Gör så här

Currysill

  1. Gör tunna stavar av äpplet.
  2. Lägg det i en skål och slå över lite sillspad.
  3. Blanda i resten av ingredienserna.
  4. Lägg i filébitarna
  5. Rör om och förvara svalt.

Sherrysill

  1. Blanda alla ingredienserna förutom sillen i en glasburk.
  2. Lägg i filébitarna
  3. Rör om och förvara svalt.

Inlagd sill

  1. Skär lök och morötter i skivor#.
  2. Blanda sedan ner dem i sillburken tillsammans med resten av ingredienserna.
  3. Rör om och förvara svalt.