Glaspepparkakor

24 h
200 st
Glaspepparkakor
Foto: TV4
Jul

Ernst Kirchsteigers recept på lövtunna pepparkakor. Tunna och krispiga pepparkakor som passar perfekt till glöggskivan.

19 december 2012
Visa mer
24 h
200 st

Du behöver

Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor

  • 6 dl farinsocker
  • 0,75 dl mörk sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk ingerfära, malen
  • 2 tsk pomeransskal, malen
  • 2 tsk kanel, malen
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 cl konjak
  • 265 g smör
  • ca 10 dl mjöl (eller tills ni får en smidig deg)

Gör så här

  1. Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor
    Koka upp farinsocker, sirap och vatten.
  2. Lös upp kryddorna samt bikarbonaten i konjaken och tillsätt i sockerblandningen. 
  3. Häll hela blandningen över smöret och rör tills smeten är kall. Arbeta in mjölet först i bunken, sedan på bakbordet. Degen ska inte vara stadig. 
  4. Forma den till rullar på cirka 4 cm och rulla in i bakplåtspapper och lägg dem i kylen över natten.
  5. Ta rullen och skär i skivor och lägg på bakplåtspapper.
  6. Lägg ett annat bakplåtspapper eller plastfolie ovanpå skivorna och kavla tills de är tunna. Ta bort platsfolien eller bakplåtspappret försiktigt. Ställ in pepparkakorna i ugnen på 200 grader i cirka 3 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept