Färska bär med karamellsås och glass

25 min
4
Färska bär med karamellsås och glass
Foto: TV4

Enkel och somrig dessert med massor av färska bär, nötter och vaniljglass. Toppas med en hemgjord kolasås som smakar ljuvligt.

Byt gärna ut bären efter säsong!

10 juli 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • ca 2 l valfri vaniljglass
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl krusbär el. rabarber
  • 1 dl björnbär
  • 1 dl valnötter/pistagenötter

Karamellsås

  • 6,5 dl rörsocker
  • 0,5 krm salt
  • 10 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 390 g)
  • 0,75 dl mjölk
  • citronmelissblad till garnering

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till karamellsåsen i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning i ca 20 min tills karamellsåsen har fått en seg men ändå rinnande konsistens.
  2. Lägg upp glassen i mitten på ett stort fat och fördela bären och nötterna runt omkring. Garnera med citronmelissbladen.
  3. Servera och låt var och en hälla på så mycket karamellsås som de vill...
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept