Danskt julgodis med valnötter, torkad frukt och choklad

Danskt julgodis
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Danskt julgodis med valnötter, torkad frukt och choklad

14 ingredienser

40 min

Gör som Ernst och servera danskt julgodis med en blandning av valnötter, hasselnötter, torkade fikon och aprikoser samt choklad.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g valnötter
  • 200 g torkade fikon
  • 150 g russin
  • 75 g torkade aprikoser
  • 90 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • olja, till formen
  • ströbröd, till formen

Garnering

  • 100 g vit och mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Skär frukterna i bitar och häll i en skål.
  2. Blanda ner nötter, mjöl, salt och bakpulvret i burken tills mjölet fördelar sig väl.
  3. Vispa sedan ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.
  4. Vänd ner det i frukt- och nötblandningen.
  5. Olja och bröa in en form ca 20 x 30 mm.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
  7. När kakan är färdiggräddad, ringla över smält vit och mörk choklad. Låt stelna.
  8. Skär upp ditt julgodis i fyrkanter.