Danskt julgodis med valnötter, torkad frukt och choklad

40 min
Danskt julgodis
Foto: tv4
40 min

Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g valnötter
  • 200 g torkade fikon
  • 150 g russin
  • 75 g torkade aprikoser
  • 90 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • olja och ströbröd till formen

Garnering

  • 100 g vit och mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Skär frukterna i bitar och häll i en skål.
  2. Blanda ner nötter, mjöl, salt och bakpulvret i burken tills mjölet fördelar sig väl.
  3. Vispa sedan ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.
  4. Vänd ner det i frukt- och nötblandningen.
  5. Olja och bröa in en form ca 20 x 30 mm.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
  7. När kakan är färdiggräddad, ringla över smält vit och mörk choklad. Låt stelna.
  8. Skär upp ditt julgodis i fyrkanter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept