Rotselleripuré

Basen i en god middag är en god och mättande puré som passar bra till kött och vilt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Purén går bra att förbereda och sedan värma innan servering.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rotselleri
  • mjölk
  • salt
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i tumstora bitar.
  2. Lägg rotselleribitarna i en kastrull och täck med mjölk. Koka riktigt mjuka.
  3. Sila av mjölken ner i en skål.
  4. Lägg ner rotsellerin och lite av mjölken i en mixer. Mixa till en slät puré, tillsätt eventuellt mer mjölk under tiden för att få en riktigt slät och bra konsistens. Smaka av med salt och lite tryffelolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept