Två gånger tillagat fläsk

Två gånger tillagat fläsk
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Två gånger tillagat fläsk

9 ingredienser

Asiatsikt med hetta.

Ingredienser

portioner
  • 200 g sidfläsk
  • 1 purjolök (liten)
  • olja
  • 1 msk chilibönpasta
  • 1 msk söt bönpasta
  • 2 tsk svarta jästa bönor
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och koka fläsket ca 25 min, låt svalna.
  2. Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar.
  3. Skär purjon i hästöron (om den är grov, snabbstek i 30 sek).
  4. Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida.
  5. Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd.
  6. Tillsätt bönpasta, bönor och fräs ca 30 sek.
  7. Blanda allt, tillsätt mörk soja och socker.
  8. Smaksätt med salt, tillsätt purjon, blanda och servera.