Två gånger tillagat fläsk
Två gånger tillagat fläsk
Ingredienser
- 200 g sidfläsk
- 1 purjolök (liten)
- olja
- 1 msk chilibönpasta
- 1 msk söt bönpasta
- 2 tsk svarta jästa bönor
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 tsk strösocker
- salt
Gör så här
- Koka upp vatten och koka fläsket ca 25 min, låt svalna.
- Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar.
- Skär purjon i hästöron (om den är grov, snabbstek i 30 sek).
- Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida.
- Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd.
- Tillsätt bönpasta, bönor och fräs ca 30 sek.
- Blanda allt, tillsätt mörk soja och socker.
- Smaksätt med salt, tillsätt purjon, blanda och servera.