Två gånger tillagat fläsk

2

Du behöver

  • 200 g sidfläsk
  • 1 st liten purjolök
  • olja
  • 1 msk chilibönpasta
  • 1 msk söt bönpasta
  • 2 tsk svarta jästa bönor
  • 1 tsk mörk soja
  • 1 tsk socker
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och koka fläsket ca 25 min, låt svalna.
  2. Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar.
  3. Skär purjon i hästöron (om den är grov, snabbstek i 30 sek).
  4. Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida.
  5. Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd.
  6. Tillsätt bönpasta, bönor och fräs ca 30 sek.
  7. Blanda allt, tillsätt mörk soja och socker.
  8. Smaksätt med salt, tillsätt purjon, blanda och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept