Eggs benedict med chorizo

Du behöver

  • rostade scones
  • pocherat ägg
  • chorizo
  • hollandaisesås (se nedan)

Hollandaisesås

  • 150 g smör
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • lite vatten
  • salt
  • malen vitpeppar

Scones

  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk 3%

Gör så här

  1. Scones: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och ta ut dem med ett kakmått. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
  2. Stek chorizon.
  3. Blanda såsen.
  4. Prechera ägget genom att koka det kort tid i vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept