Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder. Blanda ner havregryn, socker, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulver i smöret. Rör till en jämn smet. Rita 4 rundlar på bakplåtspapper, ca 6 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Lossa försiktigt rundlarna och låt dem kallna. Ställ rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 275 grader.
Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet.
Fördela blåbär och glass på rundlarna. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks. Strö över mandelspånen.
Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg. Lyft över glace au fourerna på assietter och servera genast