Pasta med räkor och currysås

Pasta med räkor och currysås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pasta med räkor och currysås

Av: Erik Lallerstedt "Dollan" Greitz

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 min

En härlig pastarätt med räkor, äppeljuice, purjolök och sweet chili.

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta
  • 250 g skalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 msk curry
  • olja, till stekning
  • 0,5 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0,5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • sweet chilisås
  • 1 morot
  • ärtskott

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den tillsammans med curryn i olja.
  3. Koka buljongtärningen med 5 deciliter vatten.
  4. Blanda äppeljuicen med 0.5 deciliter vatten. Häll juicen, buljongen och grädden över purjofräset.
  5. Red av med maizena. Blanda ner sweet chili, salt och peppar.
  6. Lägg upp pastan på en tallrik. Blanda ner räkorna i currysåsen (räkorna får inte koka). Häll såsen över pastan, strimla moroten och lägg strimlorna och ärtskott ovanpå. Njut!