Tomatsoppa med mozzarella och pestobröd

4

Du behöver

Soppan:

  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 kvistar repad timjan
  • 2 dl kokt stjärnpasta
  • 100 g mozzarella
  • salt
  • peppar

Peston:

  • 1 kruka basilika
  • 75 g parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vatten
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den mjuk i olja i en medelvarm kastrull. Blanda ner de krossade tomaterna och tomatjuicen. Salta och peppra.
  2. Koka buljongtärningen i 5 dl vatten och späd soppan med buljongen. Red av med grädde och repa i lite timjan.
  3. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda ingredienserna till peston och mixa. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Bred peston på brödet.
  5. Blanda ner pasta i soppan. Häll upp i tallrikar. Klicka ner lite mozzarellaost i varje tallrik. Bjud med pestobrödet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept