Laxfärsbiffar med pressad potatis och yoghurtsås

4

Du behöver

  • 400 g färsk rå laxfilé
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 4 skivor formbröd (dagsgammalt)
  • olja och smör

Sås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung, eller 1 msk socker
  • skalet av 1 lime
  • 8 potatisar
  • 1 knippa vårlök
  • blandad sallad
  • solrosskott

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Lägg ner laxen (bör vara iskall) i mixer. Krydda med salt och peppar. Blanda ner ägg och grädde och blanda snabbt ihop till grovmalen smet. Lägg över i bunke och håll kallt i kylskåp.
  3. Skär bort kanterna på brödet och riv eller mixa fint. Forma laxfärsen till pannbiffar, panera i rivebrödet och stek långsamt i olja och smör till biffarna fått fin färg och är genomstekta.
  4. Såsen:
  5. Blanda yoghurt och ingefära i en skål. Rör ner sockret och limeskalet.
  6. Blanda ihop salladen, vårlök och solrosskotten.
  7. Pressa den kokta potatisen i en potatispress.
  8. Servera laxbiffarna med yoghurtsåsen, potatisen och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept