Erik Lallerstedts vörschmack

6

Du behöver

  • 1 kg benfri lammstek
  • 300 g rostbiff eller annan stek
  • 2 st stora lökar, i klyftor
  • 4 st vitlöksklyftor (cirkamängd)
  • 4 krm vitpeppar (cirkamängd)
  • 400 g urvattnad salt sillfilé
  • 125 g anjovis
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl grönsaksbuljong (1 tärning + 1 dl vatten)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär lammet och nötköttet i mindre bitar.
  2. Blanda kött och lök i en långpanna och krydda med nymald vitpeppar. Sätt pannan mitt i ugnen och stek cirka 30 minuter. Tag ut pannan och låt köttet svalna.
  3. Blanda sill och anjovis med lök- och köttblandningen i matberedare. Ta även med det spad som finns i långpannan.
  4. Lägg allt i en kastrull. Smaksätt röran med tomatpurén och eventuellt mera peppar.
  5. Låt vörschmacken småputtra i minst 2 timmar under omrörning och späd eventuellt med lite buljong.
  6. Skeda upp kött- och sillröran i äggstora bollar på heta tallrikar. Servera med ugnsbakad potatis och smetana (gräddfil) till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept