Drottning Margarethes sill

Från Nyhetsmorgon

Kunglig spis med denna sill! Erik Lallerstedt vet hur mat ska smaka, testa hans recept på sill och du kommer inte att bli besviken.

10 december 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st stora matjesillfiléer
  • 100 g Röd vinbärsgelé
  • 1 msk ättika, 12%, + 1 dl vatten
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 msk kapris
  • 1 st rödlök, finskuren

Gör så här

  1. Vattna ur sillfiléerna i cirka 4 timmar och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Smält gelén med ättika och vatten i en tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt ketchup under omrörning. Låt svalna.
  4. Skär sillen i 2 cm bitar och vänd i såsen. Låt stå minst ett dygn i kylen.
  5. Vid servering garnera med kapris och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept