Lallerstedts äpple- och dadelsallad

Från Efter tio

Sallad på äpple och dadlar, serverad med lättvispad dressing.

Äpplet innehåller pektin som gör att sockret i äpplet har mindre effekt på blodsockret än sockret i till exempel godis.

Se fler recept från

Efter tio


13 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 näve röda mangoldskott
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 näve spenat
  • 0,5 huvud ekbladssallad
  • 150 g blandade tomater
  • 4 st salladslökar
  • 100 g urkärnade dadlar
  • 50 g pistaschnötter
  • 4 st äpplen (helst Royal Gala)

Dressing

  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk vitvinsvinäger (gärna champagnevinäger)
  • 0,5 dl mager grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Skölj och riv salladsbladen. Skölj och skiva tomaterna. Strimla salladslök och dadlar.
  2. Lägg upp grönsaker, dadlar och nötter i en skål eller på tallrikar.
  3. Dressing
    Blanda de bägge senapssorterna med vinäger. Rör ihop med den lättvispade grädden.
  4. Kärna ur äpplena, skär dem i skivor och fördela ovanpå salladen. Ringla över dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept