Halstrad gös med bearnaise på selleripuré

4

Du behöver

  • 4 st gösfiléer med skinnet kvar (fjällade) à ca 150 g
  • 1 bit rotselleri, ca 200 g
  • 4 st äggulor
  • 1 tsk dragonvinäger eller rödvinsvinäger
  • 2 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • salt, kajennpeppar
  • 1 knippa vårlök
  • 0,5 msk smör eller margarin
  • salt
  • nykokt potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka sellerin mjuk i lättsaltat vatten. Mixa sellerin till en puré i t ex en matberedare. Vispa äggulorna i en kastrull på svag värme till halvfast konsistens. Låt svalna något. Rör försiktigt ner selleripurén i äggulorna. Tillsätt vinäger, dragon, persilja och matfett. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  2. Ansa och koka vårlöken nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Halstra gösen i het panna eller på grillen. Servera gösen med selleribearnaisen, vårlök, potatis och en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept