Fish and chips Mannerström & son

Erik Lallerstedt

Fish and chips Mannerström & son

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g fryst pommes frites
  • 1 förp fiskpinnar [400 g]
  • 1 msk smör (eller margarin)

Sås 1:

  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk kaviar (t ex slotts)
  • 0,5 dl gräslök, hackad

Sås 2:

  • 1 tsk tigersauce
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Tillaga pommes frites enligt förpackningens anvisningar.
  2. Sås 1: Skala och finhacka rödlöken. Blanda rödlök, crème fraiche, kaviar och gräslök i en skål.
  3. Sås 2: Blanda tigersauce, sweet chilisås, rödvinsvinäger och soja i en kastrull. Låt koka upp och sedan svalna.
  4. Stek fiskpinnarna gyllenbruna i matfettet i en stekpanna. Servera!