Lax Carl XVI Gustaf

4

Du behöver

  • 650 g laxfilé, skuren i 16 kuber utan skinn
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 potatisar, kokta
  • 100 g ostronskivling eller trumpetsvamp, strimlad
  • 100 g svartrot, kokt och skuren i slantar
  • 100 g zucchini, skuren i tärningar
  • 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika som delas, skalas och skärs i trekanter
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 3 dl lätt-crème fraîche
  • 1-2 tsk curry
  • 3 tsk smör
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad äppeljuice
  • salt och vitpeppar
  • olja

Gör så här

  1. Halstra laxkuberna runt om, salta och peppra. Dra av plattan.
  2. Gör såsen:
  3. Fräs curry i smör. Tillsätt schalottenlök, crème fraîche, äppeljuice och vin. Låt sjuda lite, smaka av och salta och peppra. Balansera ev smaken med äppeljuice och/eller vin.
  4. Stek svamp. Tillsätt svartrot, zucchini och till sist paprikorna.
  5. Precis innan upplägg halstrar ni pilgrimsmusslorna.
  6. Upplägg:
  7. Bottna tallrikarna med kokt skivad potatis. Över det lägger du övriga grönsaker och sedan lax och pilgrimsmussla. Såsen hälls runt laxen.
  8. Garnera ev med lite citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept