Höstsvamprätt

4

Du behöver

  • valfri svamp, t ex champinjoner, shiitake, skogschampinjoner
  • 1 knippe persilja
  • 1 schalottenlökar, finskurna
  • olivolja
  • ev lite smör
  • 1 vitlöksklyfta, mosad och finhackad
  • 4 äggulor
  • grovt bröd

Gör så här

  1. Stek svampen, schalottenlöken och vitlöken i olivolja och ev lite smör i en gjutjärnspanna på ganska hög värme till att börja med. Salta och peppra. Sänk värmen sedan.
  2. Riv ned persilja i pannan.
  3. Fördela svampröran på tallrikar och lägg en rå äggula ovanpå varje. Har du bruna ägg är det extra vackert att servera gulan i sitt skal.
  4. Rosta brödet hastigt i het panna och servera med svampröran.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept