Drottning Margrethes sill, plus två goda mackor

15 november 2007

Du behöver

Drottning Margrethes sill:

  • 4 stora matjessillfiléer
  • 100 g Röd vinbärsgelé
  • 1 msk ättika + 0.5 dl vatten
  • 1 dl tomatketchup
  • kapris
  • dill
  • rödlök
  • kokt potatis

Knäckebröd med tomater och lök:

  • knäckebröd
  • majonnäs
  • tomat, skivad
  • rödlök
  • kapris
  • flingsalt och peppar

Ägg och ansjovis på grovt rågbröd:

  • rågbröd
  • kokt ägg
  • majonnäs
  • 3 ansjovisfiléer
  • gräslök

Gör så här

  1. Drottning Margrethes sill:
  2. Vattna ur sillfiléerna cirka 4 timmar och låt dem sedan rinna av.
  3. Smält gelén med ättikan och vatten i en tjockbottnad kastrull och rör ihop tomatketchupen till en slät röra. Låt kallna.
  4. Skär sillen stora bitar och lägg dem i dressingen då den har svalnat helt. Låt stå i kylen i ett dygn.
  5. Dekorera med kapris, dill och skivad rödlök.
  6. Serveras med kokt potatis.
  7. Knäckebröd med tomater och lök:
  8. Bred ett tunt lager majonnäs på ett knäckebröd. Lägg på tunna tomatskivor, peppra och salta. Fortsätt med kapris och fint skuren rödlök.
  9. Ägg och ansjovis på grovt rågbröd:
  10. Lägg ett kokt skivat ägg på rågbröd. Bred lite majonnäs över ägget. På detta läger man ansjovis. Toppa med fint skuren gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept