Drottning Margrethes sill, plus två goda mackor

Du behöver

Drottning Margrethes sill:

  • 4 stora matjessillfiléer
  • 100 g Röd vinbärsgelé
  • 1 msk ättika + 0.5 dl vatten
  • 1 dl tomatketchup
  • kapris
  • dill
  • rödlök
  • kokt potatis

Knäckebröd med tomater och lök:

  • knäckebröd
  • majonnäs
  • tomat, skivad
  • rödlök
  • kapris
  • flingsalt och peppar

Ägg och ansjovis på grovt rågbröd:

  • rågbröd
  • kokt ägg
  • majonnäs
  • 3 ansjovisfiléer
  • gräslök

Gör så här

  1. Drottning Margrethes sill:
  2. Vattna ur sillfiléerna cirka 4 timmar och låt dem sedan rinna av.
  3. Smält gelén med ättikan och vatten i en tjockbottnad kastrull och rör ihop tomatketchupen till en slät röra. Låt kallna.
  4. Skär sillen stora bitar och lägg dem i dressingen då den har svalnat helt. Låt stå i kylen i ett dygn.
  5. Dekorera med kapris, dill och skivad rödlök.
  6. Serveras med kokt potatis.
  7. Knäckebröd med tomater och lök:
  8. Bred ett tunt lager majonnäs på ett knäckebröd. Lägg på tunna tomatskivor, peppra och salta. Fortsätt med kapris och fint skuren rödlök.
  9. Ägg och ansjovis på grovt rågbröd:
  10. Lägg ett kokt skivat ägg på rågbröd. Bred lite majonnäs över ägget. På detta läger man ansjovis. Toppa med fint skuren gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept