Auberginepiccata med bakade tomater, örtsallad samt chilivinägrett

4

Du behöver

  • 2 st auberginer
  • 10 st kvisttomater
  • 4 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl mjöl
  • 250 g örtsallad eller liknande, tex rucolasallad
  • 1 st röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 1 st schalottenlök
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt, peppar och socker

Gör så här

  1. Steg 1:
  2. Bakade tomater:
  3. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på en plåt, strö sedan på lite socker, salt och svartpeppar från kvarn. Häll på några droppar olivolja på
  4. Samtliga tomater, skiva vitlöken tunt och lägg en skiva på samtliga tomater. Grovplocka timjan och strö över tomaterna. Baka i ugn på
  5. Ca 150 grader i 15-20 minuter.
  6. Steg 2:
  7. Piccatasmeten:
  8. Vispa ihop ägg och mjöl till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölk och parmesan, salt och peppar. Skiva auberginerna i ca 1/2 cm skivor, vänd sedan ned dessa i piccatasmeten och stek dem gyllenbruna.
  9. Steg 3:
  10. Hacka chilifrukten och schalottenlöken fint. Blanda ned allt i en liten bunke med olivoljan och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik med auberginer i botten och tomaterna lite spontant runt om. Toppa med salladen och stänk över lite av
  11. Chilivinägretten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept