Lammkotletter med snigelsupport

Lammkotletter med snigelsupport
Foto: TV4

Örtmarinerade lammkotletter med snigelsupport och risotto.

Dryckestips
Ripasso I Castei ifrån Castellani, art.nr. 22409

Erik bjöd även på

Pimpad laxskiva


Vaniljglass, bär och sockerkaka



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 april 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Lammkotletter

  • 4-8 st lamkottletter
  • Timjan, efter smak
  • Vitlök, efter smak
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Honung, efter smak
  • bladspenat
  • koriander

Risotto

  • gul lök, hackad
  • 4 port risottoris, tex aviorio
  • grönsaksbuljong
  • 2-3 dl vitt vin
  • Svamp, torkad, tex trattkantareller
  • Tryffelolja, efter smak
  • 1-2 dl parmesan, riven
  • Smör, efter smak

Sniglar

  • sniglar
  • persilja
  • smör
  • olivolja
  • vitlök
  • Purjolök, ev

Gör så här

  1. Lammkotletter
    Marinera lammkotletterna över natten i timjan, vitlök, olivolja, salt, peppar, honung.
  2. Bryn sedan en halvminut på varje sida i stekpanna.
  3. Bädda in kotletterna i gröna örter, typ bladspenat, timjan, koriander.
  4. Skicka in dem i ugnen i kanske en kvart på 150-200 grader.
  5. Risotto
    Mjukstek den hackade löken i en tjockbottnad gryta i olivolja/smör.
  6. I med ett par koppar risottoris och stek under omrörning tills det glänser, några minuter.
  7. Tillsätt skvättvis - under ganska lång tid på ganska svag värme - grönsaksbuljong och ett par deciliter vitt vin (ca 2 dl vätska per dl ris).
  8. Rör om då och då.
  9. I med lite torkad svamp, typ trattkantareller.
  10. När innersta kärnan i riskornen fortfarande är en aning hård, låter man kastrullen stå på eftervärme, samtidigt som man doppar i tryffelolja, river ned parmesan och rör ner nån klick smör till.
  11. Sniglar
    Sätt ugnen på 250 grader eller lite till.
  12. Gör ett vitlökssmör på smör, nerklippt persilja, lite olivolja, rikligt med pressad vitlök och eventuellt lite purjolök.
  13. Lägg sniglarna i smöret.
  14. Gratinera på hög ugnsvärme i knappt 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept