Något gammalt, surdegsbröd och surkål

Du behöver

  • 1 bit surdegsbröd, gärna limpa
  • 4 st ägg
  • 1 droppe tryffelolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 0,5 burk surkål
  • 0,5 ask ärtskott
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Stek baconskivorna i panna och låt dem torka på hushållspapper.
  2. Blanda äggen med lite salt och tryffelolja.
  3. Stek sedan i panna på låg värme med en tallrik som lock i ca 5 minuter.
  4. Skiva jättetunna brödskivor.
  5. Pensla med olja.
  6. Grädda kort i ugn på 140 grader i 5 minuter.
  7. Bygg en liten macka med brödskiva, en skuren bit omelett, en skiva bacon, lite surkål, ärtskott och en brödskiva till på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept