Boll på grus och gräs

Boll på grus och gräs
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Boll på grus och gräs i skenet av TV-apparaten, leverpastejbollar med smak av cognac. Perfekt i fotbollssoffan.

18 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 200 g lämplig, lyxig leverpastej
  • 1 msk cognac
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 dl poppade popcorn
  • 1 pkt smörgåskrasse, klippt
  • 0,5 dl fint skuren gräslök
  • Några bitar krutonger, valfritt bröd, fint hackade

Gör så här

  1. Mosa ihop pastejen med cognac.
  2. Forma små runda bollar.
  3. Låt dem vila något i kylskåp, ca 15 minuter.
  4. Hacka ned popcornen fint.
  5. Blanda med svarta sesamfrön.
  6. Rulla sedan halva bollen i popcorn-blandningen.
  7. Blanda gräslök, krasse och krutongsmulor.
  8. Rulla andra halvan av bollen i den blandningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept