Micro fish n’chips

Från Nyhetsmorgon

Micro fish n’chips är en del av en liten passande minibuffé som passar till en brunchig födelsedagsbjudning såväl som till fars dag eller annat firande.

15 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt rökt lax, skivad, ca 4 skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 3 st fasta potatisar
  • Frityrolja (och gärna en fritös)

Dipp

  • 3 msk syltlök, fint hackad
  • 0,5 st citron, pressad
  • 2 msk rökt kaviar, på tub
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk Gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Chips
    Strimla potatisarna fint och lägg dem i varmt, saltat vatten i ca 15 minuter.
  2. Sila av och låt torka noggrant på en handduk eller papper.
  3. Fish
    Strimla laxen i remsor.
  4. Blanda mjöl, majsmjöl, bikarbonat och bakpulver i en bunke.
  5. Tillsätt kallt vatten under omrörning tills smeten är lagom tjock att fastna på en sked utan att rinna av helt.
  6. Dipp
    Blanda gräddfil, gräslök, citron, kaviar, syltlök och lite salt till en dipp.
  7. Chips, forts
    Fritera potatisstrimlorna gyllenbruna i oljan på medelhög värme, lyft ur och salta lätt.
  8. Fish, forts
    Doppa laxstrimlorna i frityrsmeten och fritera dem i oljan i ca 50 sekunder.
  9. Lyft ur och salta lätt.
  10. Servera potatisen tillsammans med laxen och dippen i små tidningsstrutar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept