Omelettekaka med skaldjur och endiv

Från Nyhetsmorgon

Omelettekaka med skaldjur och endiv är en del av en liten passande minibuffé som passar till en brunchig födelsedagsbjudning såväl som till fars dag eller annat firande.

Här hittar du resten av Eriks brunch

Micro fish n’chips


Våfeltårta


15 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Skaldjur efter önskemål
  • 0,5 st mango, skalad och skuren i bitar
  • 0,5 st gurka, skalad och skuren i bitar
  • 1 st paprika, röd eller gul, rostad, skalad och skuren i bitar
  • 0,5 st citron, pressad
  • 1 huvud endivsallad, plockade och sköljda blad
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 pkt smörgåskrasse, klippt och sköljd
  • 30 g pecorino, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda lätt äggen med mjölken, salt och peppar.
  3. Smörj en form eller panna.
  4. Lägg bakplåtspapper i botten.
  5. Häll över smeten, toppa med den rivna osten och grädda i ugn ca 20 minuter eller tills smeten är fast.
  6. Lyft försiktigt ut omeletten när den svalnat lite.
  7. Blanda försiktigt skaldjur, paprika, koriander, citronjuice, salt, peppar, mango, gurka, endivsallad och lite olivolja i en bunke.
  8. Lägg sedan små grupperingar på omeletten och skär den i bitar likt en pizza.
  9. Servera med lite krasse på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept