Marockansk kebab med couscous

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm av vardera malen kanel, kardemumma, spiskummin och cayennepeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 dl couscous
  • 4 dl JO äppeljuice
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk smör
  • 50 g mjuka aprikoser eller russin

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept