Fiskspett med italienskt smör

4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé, t ex lax, hälleflundra, marulk, havskatt, kummel
  • 100 g smör
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Kryddsmör:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 bitar hackade marinerade soltorkade tomater
  • 0,5 dl hackad basilika
  • eller 2 tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda smöret med tomater, basilika, vitlök och salt. Låt det stelna i kylen. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä upp den på spett. Blanda det smälta smöret med citronsaft, salt och peppar. Pensla fisken med blandningen. Grilla spetten 6-8 min i ugn eller över glöd. Servera spetten med kryddsmöret, grillat vitlöksbröd och sallad. Tips: Kryddsmöret förbereds helt. Fiskspetten kan förberedas fram till grillning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept