Citronglaze på lax med spenat- och saffransröra

4

Du behöver

  • 600 g benfri mittbit av färsk lax, med skinn
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Spenat- och saffransröra:

  • 250 g färsk eller fryst bladspenat
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 pkt saffran, 0,25 g
  • 2,5 dl Kelda Mild Citronsås
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze. Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och såsen. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 min. Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 3-5 min på varje sida. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. Servera med färskpotatis och spenat- och saffransröra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept