Apelsinpeppargravad röding

4

Du behöver

Gravad röding

  • 1 kg röding, går ersätta med lax
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • 1 msk apelsinpeppar

Till servering

  • 8 skivor gravad röding, går att ersätta med lax
  • 1 knippe dill att garnera med
  • 2 msk granskott
  • 2 msk crème fraiche

Vinägrette

  • 1 dl blåbär
  • 1 msk hallonvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Gravad röding
    Grava gärna rödingen 2 dagar innan den ska serveras.
  2. Vid servering
    Blanda till vinägretten noga i en liten skål. Om nu har en mixer så går det utomordentligt att använda den.
  3. Lägg upp skivorna av rödingen på 4 tallrikar och häll vinägretten i 4 portions skålar.
  4. Ringla över crème fraiche, garnera med dillen och granskotten.
    Det bubblar av smaker!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept