Ogräsgryta med lax, nässlor, libbsticka och mjölkört

4

Du behöver

  • 400 g lax, grovt tärnad
  • 150 g hackade nässlor
  • 100 g kirskål
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st medelstor morot
  • 3 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 4 st medelstora potatisar
  • Några blad av libbsticka
  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk flytande honung
  • 1-2 tsk chili-explosion
  • 1 tsk vitlökspeppar

Garnering

  • Några blad mjölkört

Gör så här

  1. Finhacka och fräs schalottenlök i lite smör i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, fond, grädden och låt koka upp.
  3. Skala och skiva morötterna och potatisen i lagom stora skivor.
  4. Lägg i och låt småsjuda i ca 8-10 minuter.
  5. Lägg i de hackade nässlorna samt hacka ner libbstickan.
  6. Lägg nu i laxen samt sockerärtorna och låt småputtra i ca 3 minuter.
  7. Smaka av med honung, salt och vitlökspeppar samt chili-explosion.
  8. Lägg upp och garnera med mjölkört.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept