Kaki no sunomono

4

Du behöver

  • 12 st ostron (Bellon 2)
  • 1 dl rättika, riven
  • 3 msk risvinäger
  • 2 kg shungiku (eller mangold)
  • 1 nypa salt
  • 1 msk soja
  • 0,5 tsk aiji no moto

Gör så här

  1. Öppna ostronen, ta ur dem ur skalen och lägg dem i en skål tillsammans med den rivna rättikan. Blanda med varsamma händer i 2 minuter. Häll över kallt vatten så det täcker. Ta ur och skölj ostronen, häll bort rättikan. Lägg tillbaka ostronen i skålen och häll över 1 msk risvinäger.
  2. Shungiku (bladen från en art av japansk krysantemum) kan vara svårt att få tag på så vi tar istället mangold. Skär bort den vita, hårda delen från bladen, skölj och låt ligga i kokande lättsaltat vatten i ca 30 sek. Häll över bladen i en sil och skölj med iskallt vatten.
  3. Tryck ur överflödigt vatten och lägg bladen i en rulle längst ner på en sudare (bambumatta) eller på en kökshandduk. Rulla ihop under lätt press till en lång rulle. Skär rullen i 2,5 cm breda skivor.
  4. Blanda en dressing av de resterande 2 matskedarna risvinäger, soja och aiji no moto.
  5. Arrangera rullarna och ostronen i fyra skålar och häll dressingen över. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept