Kinesisk kyckling på Eriks vis

Kinesisk kyckling på Eriks vis
Foto: TV4

Kinesisk kyckling på Eriks vis

Av: Erik - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

25 min

En snabb kines med kyckling, ananas, apelsin, cashewnötter, paprika, bambuskott och champinjoner.

Erik bjöd även på

Sparrissoppa

Hemlagad glass

Dryckestips
Azabache Organic Rioja, art.nr. 2708, 79 kr.
En klassisk Rioja kan med sina vaniljtoner och sin kryddighet matcha och höja upp smakerna ett snäpp. Den är dessutom ekologisk odlad, vilket torde ge pluspoäng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp champinjon, färska, 200 g
  • 1 förp bambuskott, 200 g
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney sweet
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 100 g ananas, i bitar
  • 100 g cashewnötter
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 grön paprika, i bitar
  • 1 msk ketchup
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • ev majsstärkelse

Serveras med

  • ris
  • soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Dela champinjoner i bitar.
  3. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Skär kycklingen i bitar och stek den.
  5. Tillsätt vatten, juice och buljongtärningen.
  6. Låt koka 1 minut.
  7. Tillsätt alla övriga ingredienser.
  8. Lägga allra sist i champinjonerna och bambuskotten.
  9. Red eventuellt med lite maizena.