Hemlagad glass med banan och rom

Hemlagad glass med banan och rom
Foto: TV4

Hemlagad glass med banan och rom

Av: Erik - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Eriks hemlagade glass med banan och rom serveras med varm hjortronsylt.

Erik bjöd även på
Sparrissoppa
Kinesisk kyckling på Eriks vis

Dryckestips
Josef Andert, art.nr. 4589, 81 kr. Avsluta klassiskt, stilrent med en Beerenauslese ifrån Österrike. Vinet kommer att balansera det söta i glassen och möta hjortronen perfekt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:
Macarons i flera smaker
Mousserande fläderblomssorbet
Husmorsornas rosa maränger
Marmorerade marshmallows

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 äggulor
  • 2-3 msk strösocker
  • 3 dl grädde
  • 2-3 tsk svartvinbärssylt
  • 0,5 banan, mosad
  • ev ca 1-2 msk rom

Serveras med

  • hjortronsylt

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulor och socker separat.
  3. Blanda i svartvinbärssylt, banan och rom.
  4. Vänd i den vispade grädden.
  5. Frys ett par timmar.
  6. Serveras med varm hjortronsylt.