Erik Lallerstedts hollandaisesås

Erik Lallerstedts hollandaisesås
Foto: bruno ehrs

Hollandaisesås kan man kalla för ett småsyskon till bearnaise. En mer neutral sås med en frisk tillsats av citron och lite cayennepeppar.

23 november 2013

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk citronzest
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • ev. lite cayennepeppar

Gör så här

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt.
  2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med senap, citronzest och citonsaft (ställ eventuellt kastrullen i vatttenbad över värme). Vispa tills äggblandningen tjocknar.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med.
  4. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept