Erik Lallerstedts hollandaisesås

Erik Lallerstedts hollandaisesås
Foto: bruno ehrs
Från Nyhetsmorgon

Hollandaisesås kan man kalla för ett småsyskon till bearnaise. En mer neutral sås med en frisk tillsats av citron och lite cayennepeppar.

23 november 2013
Visa mer

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk citronzest
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • ev. lite cayennepeppar

Gör så här

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt.
  2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med senap, citronzest och citonsaft (ställ eventuellt kastrullen i vatttenbad över värme). Vispa tills äggblandningen tjocknar.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med.
  4. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept