Crispy chicken

Crispy chicken
Foto: TV4

Du behöver

  • 2-3 st kycklingfiléer (som strimlas på längden i centimeter tjocka skivor)
  • 2 dl mjöl (blanda in salt och peppar efter behov i mjölet)
  • 1 l krossad/mixad kornflakes

Dressing

  • 3 st ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 200 g parmesanost
  • 2 st romansallad
  • Vitlök
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Crispy chicken
    Rulla i mjöl, doppa i de vispade äggen och sen i kornflakesmixen. Var inte rädd att kladda ner fingrarna.
  2. Fritera kycklingen i en fritös i 160 grader cirka 4-5 minuter tills den blir krispig.
  3. Låt sedan bitarna torka på kökspapper och salta.
  4. Man kan fritera i en stor gryta och då häller man i cirka 1,5 liter rapsolja.
  5. Tänk på att vara väldigt försiktig vid fritering då värmen ska upp till runt 160 grader, använd helst fritös med frityrolja.
  6. Dressing
    Mixa 3 rumstempererade äggulor med rapsoljan. Viktigt att hälla på oljan sakta medan man vispar kraftigt speciellt i början då den lätt skär sig.
  7. Riv parmesanen med rivjärn på grövsta hålen (spara några ostskivor för garnityr) och mixa i skålen med olivoljan och äggulan.
  8. Blanda i resten (2-3 msk rödvinsvinäger, 1 msk svartpeppar, 1 pressad vitlök) och blanda.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept