Blomkålscouscous

Från Nyhetsmorgon

Rå blomkål är god att finfördela i matberedaren och, som här, blanda med färska örter och kryddor.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


11 januari 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud, litet
  • 1 avokado
  • 10 cm gurka
  • 1/2 grön paprika
  • ½ kruka mynta
  • ½ kruka koriander
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl gräslök
  • 4 msk pumpakärnor
  • ½ ask solrosskott, cirka 45 gram
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk limejuice

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
  2. Skär avokado, gurka och paprika i bitar.
  3. Hacka kryddorna.
  4. Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott.
  5. Ringla över oljan och pressa över lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept