Frisk dessert

Frisk dessert
Foto: TV4
Erica Johansson
Erica Johansson

Frisk dessert

Av: Erica Johansson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

30 min

En syrlig dessert som serveras med bär och flarn.

**Ericas vintips
Josef Andert Beerenauslese Cuvée, artnr 83140
**
Erica bjöd även på

Gratinerade champinjonhattar

Goaste fesksoppan i stada

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

[

](/erica_johansson/huvudratt/fisk_och_skaldjur/goaste_fesksoppan_i_stada/)

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde
  • 250 g Kesella jordgubb/lime
  • 100 g havreflan
  • 5 kiwis
  • 250 g blåbär eller färska jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädde och blanda ner Kesella.
  2. Smula havreflarn grovt.
  3. Skala kiwifrukter och skär i klyftor, samma med jordgubbar ifall du har det.
  4. Varva gräddblandningen med frukter och havreflarn i glas.
  5. Avsluta med en klick gräddblandning och toppa med jordgubbe eller blåbär.