Klassisk råraka med löjrom

Klassisk råraka med löjrom
Foto: TV4

Klassisk råraka serveras med löjrom, schalottenlök och crème fraiche.

Dryckestips
50° Parallel Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 oktober 2010
4

Du behöver

  • 4 st potatisar, rivna
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 150 g löjrom
  • 3 st schalottenlök
  • 150 g crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet.
  2. Smält smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt.
  3. Lägg i riven potatis motsvarande en potatis och platta ut den med en stekspade.
  4. Stek rårakorna ca 3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och frasiga. Ej i för hög temperatur! Salta och peppra.
  5. Lägg upp rårakorna på tallrik och skeda upp löjrom, hackad schalottenlök och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept