Parfait surprise

Parfait surprise
Foto: TV4

Parfait surprise

Av: Eric - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Parfait surprise med mintsmak, toppas med chokladnät och jordgubbar.

Dryckestips
Moulin Touchais 1995.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 150 g Marianne, mintkarameller
  • jordgubbar
  • mjölkchoklad

Gör så här

Parfait

  1. Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.
  2. Vispa äggulorna och florsockret i en annan bunke.
  3. Mixa mariannekaramellerna till mindre bitar.
  4. Rör sedan ihop dessa ingredienser.
  5. Fördela smeten i valfri form och ställ sedan in i frysen.
  6. Ta ut dem en liten stund innan servering.

Chokladnät

  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Spritsa eller häll ut med en sked, i ett rutmönster på smörpapper.
  3. Låt svalna.

Vid servering

  1. Servera parfaiten med jordgubbar och chokladnät.