Entrecôte Mirabeau

Entrecôte Mirabeau
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Entrecôte Mirabeau

9 ingredienser

Det här är riktig lyx. En rätt döpt efter Gabriel de Riqueti (1749-91), greve av Mirabeau, fransk statsman. Servera entrecôterna med olivskivorna, resterande sardeller skurna i bitar, det goda smöret, potatisskivorna och valfri kokt grönsak.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte à ca 150 g
  • 1 liten burk sardeller
  • 10 gröna oliver
  • 1 msk färska dragonblad, hackade
  • 75 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 bakpotatisar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka fyra sardeller med hälften av oliverna och alla dragonblad. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Kyl. Skiva resten av oliverna.
  2. Skär de oskalade potatisarna i ett par cm tjocka skivor. Pensla med olivoljan och krydda med salt och peppar. Baka på plåt i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla det 2-3 minuter per sida till vacker yta och rosa kött.