Entrecôte Café de Paris

Entrecôte Café de Paris
Foto: TV4

En rätt för fest och för glädjen att njuta av det goda. Entrecôterna ska vara fint marmorerade och rosastekta. Krassens milda pepparsmak är en viktig del av helheten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 entrecôter à 120 g
  • 200 g smör
  • salt och vitpeppar

Café de Paris-smör:

  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 1 msk Mango Chutney
  • 1 krm dragon
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm timjan
  • 2 äggulor

Till servering:

  • 4 portioner råstekt potatis
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Café de Paris-smör: Kör persilja, vitlök och kryddor i matberedare med några tag på momentläget. Sätt till smöret skuret i bitar, mango chutney och äggulor och blanda några sekunder.
  2. Krydda entrecôterna med salt och peppar. Stek dem 2-3 minuter på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, klicka över örtsmöret och gratinera högt uppe i 250° ugn 1-2 minuter så att ytan blir gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept