Enkel wienerschnitzel

ca 45 m
4
Wienerschnitzel
Foto: TV4

Det är många män som har wienerschnitzel som sin favoriträtt. Det är köttet kombinerat med sälta och syra som gör det extra gott, så mosa ansjovisen och citronköttet över schnitzeln så blir det bra.

26 januari 2009
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

  • 4 schnitzlar av kalv eller skinka
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd

Garnering

  • 4 skivor citron
  • 4 ansjovisfiléer
  • 4 tsk kapris

Gör så här

  1. Banka ut köttet, pressa lite citron över.
  2. Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt vila 10-15 min.
  3. Stek dem frasiga i smör.
  4. Lägg upp på fat, garnera med citron, ansjovis och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept