Enkel fiskgratäng

Enkel fiskgratäng
Foto: TV4

Snabb vardagsmiddag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-800 g valfri fiskfilé
  • salt och lite peppar
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 dl strimlad purjolök
  • tomater
  • riven ost
  • persilja

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong från tärning
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • lite pressad citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform. Salta och täck med aluminiumfolie. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 min. Slå av vätskan.
  2. Fräs svamp och purjo med matfett i en panna. Krydda med salt och peppar. Strö det över fisken.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med vätskan och krydda. Koka 5 min. Ta såsen av värmen och rör ned äggulan. Bred såsen över fisken.
  4. Ställ tomathalvor på sidorna. Strö på riven ost och gratinera 15 – 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept