Engelska scones med fikon och valnötter

15 m
15 miniscones

Engelska miniscones med torkade fikon och nötter. Perfekt till Afternoon tea!

11 mars 2017
15 m
15 miniscones

Du behöver

  • 50 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl special
  • 0,75 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde (drygt)
  • 1 dl mjölk (1,5% el 3%)
  • 5 torkade fikon (helst soft figs)
  • 0,5 dl valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna det kalla smöret och lägg i en bunke.
  3. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver i en separat skål, blanda väl.
  4. Vänd ner blandningen i det kalla smöret och nyp ihop med fingrarna till en smuldeg.
  5. Tillsätt hackade fikon och valnötter, rör om och tillsätt sedan mjölk och grädde. Rör samman med en gaffel.
  6. När degen gått ihop, ta upp och forma till en stor boll. Dela degen i 15 mindre delar, rulla till bollar och lägg ner i en silikonform för muffins.
  7. Man kan om man inte har en silikonform kavla ut degen ca 2-3 cm hög och stansa ut rundlar av degen. Lägg rundlarna sedan på ett smörpapper på en plåt.
  8. Sätt in i ugnen i 9-10 minuter, tills de blir lite smått gyllene.
  9. Ta ut, låt svalna.
  10. Det går utmärkt att lägga bröden i plastpåsar och förvara i frys.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept