Endive- och avokadotimbal

Endive- och avokadotimbal
Foto: TV4

Endiver har en lätt bitter smak och passar därför fint till den feta avokadon. Om du vill göra rätten extra festlig passar det fint med en generös sked laxrom till varje timbal.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2-3 endiver
  • 2 advokador + 1 till garnering
  • 1 blad gelatin
  • gräslök
  • saften av 1/2 citron
  • 2 droppar tabasco
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk vatten

Du behöver också:

  • 4 ugnssäkra portionsformar

Gör så här

  1. Skölj och putsa endiverna. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter, tills de är riktigt mjuka. Låt dem rinna av väl och torka dem på en handduk. Klyv endiverna på längden. Lägg dem i formarna så att de ligger som en tjock vägg (eller ring) i varje form.
  2. Klyv avokadorna och ta ut köttet med sked. Mosa till en grov puré, tillsätt citronsaft, ett par droppar tabasco och hackad gräslök. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Krama ur det och smält det i 1 msk vatten i en kastrull på låg värme. Rör ner 1 msk avokadopuré i gelatinet och rör sedan ut blandningen i resten av avokadopurén.
  3. Fördela avokadopurén mitt i formarna och täck med plastfilm. Ställ in i kyl. Skiva avokadon till garnering. Blanda olivolja, citronsaft och vatten. Stjälp upp formarna med timbalerna och garnera med avokadoskivor. Droppa över en blandning av olivolja och citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept