Endive- och apelsinsallad

Endive- och apelsinsallad
Foto: TV4

Pröva en sallad med apelsin som tillbehör till middagen. Nu är apelsinerna billiga och söta och bryter fint i smak mot den lite bittra endiven.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 endiver
  • 1 romansallat
  • 2 apelsiner
  • 2 msk hackade nötter
  • 2 msk russin
  • Dressing:
  • 1,5 msk pressad apelsin
  • 5 msk druvkärneolja
  • 0,5 tsk salt
  • lite malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär av ändarna på apelsinerna. Skala den ena så att det vita följer med och skär frukten i skivor. Pressa den andra apelsinen. Blanda salt, peppar och pressad apelsin till en dressing. Vispa ner oljan.
  2. Bryt loss endivebladen och romansallatsbladen och arrangera dem vackert på en tallrik. Lägg på apelsinskivorna, nötter och russin. Häll på dressingen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept