Endive- och apelsinsallad

Endive- och apelsinsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Endive- och apelsinsallad

9 ingredienser

Pröva en sallad med apelsin som tillbehör till middagen. Nu är apelsinerna billiga och söta och bryter fint i smak mot den lite bittra endiven.

Ingredienser

portioner
  • 2 endiver
  • 1 romansallad
  • 2 apelsiner
  • 2 msk blandade nötter, hackade
  • 2 msk russin

dressing:

  • 1,5 msk apelsin, pressad
  • 5 msk druvkärneolja
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär av ändarna på apelsinerna. Skala den ena så att det vita följer med och skär frukten i skivor. Pressa den andra apelsinen. Blanda salt, peppar och pressad apelsin till en dressing. Vispa ner oljan.
  2. Bryt loss endivebladen och romansallatsbladen och arrangera dem vackert på en tallrik. Lägg på apelsinskivorna, nötter och russin. Häll på dressingen före servering.