Finhacka halva löken, och bryn löken i smöret tillsammans med murklorna (murklorna ska vara förvällda minst två gånger, annars giftiga). Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt det hela puttra i ca 5 minuter tills det blivit krämigt.
Medan murklorna får puttra skär två, ca 2 cm tjocka skivor av brödet, så att man får med den krispiga kanten. Dela sedan skivorna med ett snett snitt.
Bryn skivorna i lite olivolja och en liten klick av smöret. Låt brödet få en brun, krispig yta på båda sidorna.
Skiva tunna skivor av den andra halvan av rödlöken.
Lägg upp bröden på en tallrik, garnera med machesallad på den andra halvan. Lägg upp murklorna på brödet, men se till att man fortfarande kan se brödet. Strö över den rivna Västerbottensosten.
Garnera toasten med den skivade löken, och salladen med lite balsamico och avsluta med att sprida ut ca 10 lingon på varje toast för lite extra färg.