En god sillsmörgås

En god sillsmörgås
Foto: TV4

Blev det sill, kokt potatis, gräddfil och några skivor bröd över efter helgen? Bra. Bjud då på denna goda sillsmörgås som gjord för att ätas med ett glas kallt öl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor formbröd, vitt
  • 4 st potatisar, kokta
  • 4 st matjesfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk senap, vanlig
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 knippa gräslök
  • 4 st tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Lägg på den kalla skivade potatisen.
  3. Skär matjesfiléerna i bitar och lägg över.
  4. Blanda gräddfil, senap och klippt gräslök.
  5. Smält matfettet och slå lite på varje smörgås över filblandningen. Gratinera 7-8 min. Garnera varje tallrik med tomatklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept